Friday, September 14, 2012

My Boss My Hero Makky

Assalamualaikum PEEERRRRRRGGHHHHHH! Tiga bulan aku langsung tak jejakkan kaki comel aku ni ke alam blog. Fuhhh.. Macam macam cerita, banyak modal aku untuk di-publish-kan, tapi, apakan daya, tahap kesibukan dan kemalasan buat karangan sama level tingginya. Kalau time tak bizi pun level malas masih tinggi =="
 Hmm nak cakap pasal apa ni?


 Ok, biar aku kongsi obsesi terbaru aku. Aku angau kembali kat Tomoya Nagase, setelah "broke up" dengan dia sejak sekolah menengah dulu. Hahah. Tiap2 malam aku akan bergelak guling2 macam perempuan gila depan laptop, gara2 melayan drama Jepun lama, My Boss My Hero. Cerita tahun sekitar 2007 camtu. Sakaki Makio (watak Tomoya Nagase dlm drama tu) adalah seorang pewaris kumpulan Yakuza, atau lagi senang cerita, samseng yg digeruni la. Dia memang hebat dlm gelanggang perlawanan, kuat. Tapi, dia tak berapa nak pandai. Even cikgu2 pun terkejut sebab keputusan exam dia yg paling buruk dlm sejarah sekolah. Punya lah dahsyat ke"pandai"an dia tu kan. Haha. Tapi dia tak putus asa. Banyak pengajaran boleh dapat dalam drama ni, melalui Sakaki Makio. Hee.. Suka! Lala

 Kalau nak tau lagi, layan ah sendiri drama 10 episod tu. Bez!

 Hmm.. Skarang nak cakap pasal apa pulak ek?

 Hmm..

 Hmm..

(Krik krik krikk)

Bai!

uzz31

Wednesday, June 27, 2012

Words in Wednesday

Assalamualaikum.

Annyeong! Uhuk uhukk!! Berhabuk nau blog aku ni kan. Huh kemalasan mengarut panjang-panjang dah menular semula. Tskk.

First thing first, happy birthday kepada bonda tercinta, semoga panjang umur, ceria dan sihat selalu, n opkos, maintain awet muda. Hee

Motif letak gambar Hyunseung? Haha gotta love that hair!

Harini jugak last day bersama colleague, kak Salwa di office. Ada lah makan2 sikit. Sikit tak sikit lah, Pizza Hut for lunch. Hah memang badan aku makin mengancam nih. Mengancam kesihatan =="
Good luck in your new beginning, together with ur beloved hubby okay! Pape news roger di FB. Miahaha :D

I really do miss my kucin Oyen. Hari kedua Oyen di vet. Moga cepat sembuh k yoyenn.. Rindu nii T.T

K. Mood malas aku dah datang balik. Erkk --' Kbai!

Now listening: Big Bang- Bingeul Bingeul

uzz31

Wednesday, June 13, 2012

Wordless Wednesday- Desktop Image of the Week


uzz31

Saturday, June 2, 2012

Big Bang- Monster [MV]


uzz31

Big Bang- Monster (Teasers)

Be prepared for the AWESOMENESS.






My most favorite teaser is TOP (and loving Taeyang's teaser too! hot hot hot!)

uzz31

Thursday, May 31, 2012

Random Much the Fill-timer

I love it when we do unplanned things, and surely so many moments created.
Hehhe

Total random is awesome!



:)


uzz31

Tuesday, May 29, 2012

Instagrammer

Assalamualaikum.

Annyeong! Uihh gila punya malas aku nak tetaip sekarang ni. Kalau dulu buat karangan sekali hadap je, tapi sekarang tidak lagi =="

Dan untuk menggantikan aktiviti blogging yang biasa ni, aku dah gantikan dengan ber-Tumblr-ing, dan paling cepat dan mudah, Instagram!


Simple je application jadah Instagram ni, tapi sangat cool! Paling suka bila browse and jumpa Instagram-famous, yang hasil gambar2 mereka yang penuh seni. Inspirasi harian. Instagram ada sediakan beberapa pilihan effect untuk kita guna. Taknak effect kekalkan gambar asal pun boleh. Ikut suka.
Ada Instagram account? Rerajin singgah la ke page sayee, Robowt. Nyehnyeh promosi nampak.

And oh! One more thing. Very important one! Mulai esok, 30 March 2012, lesen memandu aku dah tak ada lambang "P" tu dah. Dah competent! Woootz! Kena ke JPJ untuk menukar lesen competent sebelum kantoi di roadblock!

Now playing: Big Bang- Ain't No Fun

uzz31

Friday, May 25, 2012

Sedikit Info Berkaitan JIN

Assalamualaikum.
Dalam aku ber-going-through newsfeed kat fb tadi, ade la jumpa info ni. So, aku decide untuk meng-share jugak di sini. Sama-sama kita mendapat sedikit ilmu ya :)

KULIAH JIN : UST. HJ. ISMAIL KAMUS
1) Jin berasal dari Jan (Bapak Jin) dan gelarannya Azazil. Dicipta dari api (biru), dan telah beramal puluh ribu tahun lamanya .

2) Apabila Allah swt. memerintahkannya supaya tunduk menghormati Nabi Adam, mereka telah ingkar. Allah swt. melaknat dan perintah turun ke bumi.

3)Jin terbahagi kepada dua iaitu Jin Islam dan Syaitan. Jin Islam pula terbahagi kepada dua iaitu Jin Islam(Soleh) dan Jin Tidak Islam (Tidak Soleh). Syaitan yang turun kesemuanya jahat (tidak Islam).

4) Makanannya dari Api (Asap). Itu sebab orang-orang Melayu dilarang mengunakan kemenyan kerana Jin paling suka dengan asap yang busuk. Tetapi orang-orang melayu ini degil, suka sangat dengan asap kemenyan. Beliau menambah, orang-orang yang suka hisap rokok itu, adik-beradik jin lah tuu. (terkena?? hahaha..)

5) Tempat tinggal Jin seperti di awan, sungai, hutan, lombong, laut, tempat-tempat tinggi (KLCC), tandas dan kubur.

6) Beliau menasihat apabila ingin buang air di perjalanan (contohnya jalanraya), perlu baca " SalaMun, 'Ala Sulaiman, Fil 'alamin." Mengikut sirahnya jin sangat takut dengan Nabi Sulaiman. Orang-orang Melayu suka sangat membaca ucapan, "Ampun Datuk, Anak cucu tumpang lalu" Masa bila pulak jin dapat pangkat datuk. Dan masa bila pula, kita jadi cucu cicit jin !!!! (terkena lagi?? hahaha..)

7) Jin tidak mengetahui akan alam ghaib, itu sebab jika ada dukun atau bomoh yang tahu menilik-nilik nasib, pembohong...." Sirahnya apabila Nabi Sulaiman, memerintahkan jin untuk membina istananya, sehingga Nabi Sulaiman meninggal pun jin tidak perasan/tahu. Semasa itu Nabi Sulaiman duduk di kerusinya dengan tongkat kayu. Dan jin tekun membuat kerja di hadapan-nya. Sehingga anai-anai memakan tongkatnya dan tongkat tersebut reput dan jatuh serta Nabi Sulaiman pun jatuh, maka barulah tahu oleh jin bahawa Nabi Sulaiman telah mangkat.

8) Manusia juga dilarang membuang air di lombong-lombong yang airnya tenang, terutama di waktu tengah malam. Jin suka mandi di situ, waktu itu. Di larang juga buang air di lubang-lubang (tanah).

9) Rumah-rumah yang lama tidak berpenghuni atau rumah yang baru siap belum duduk lagi, jin suka tinggal di situ. Sebelum duduk rumah baru, di galakkan membaca surah Al-Baqarah, sehingga habis. Jin lari selama 3 hari. Tidak perlu tepung tawar bagai.... orang melayu suka sangat menepung tawar !!!

10) Jika budak menangis tengah-tengah malam, azankan 7-10 kali, jika tidak bacakan ayat Kursi dengan cara 9 kali henti (tekniknya)

uzz31

Tuesday, May 15, 2012

[MV] Infinite- The Chaser



Great latest MV from a robot-like synchronized group, Infinite! But, to tell the truth, L's car flipping bothers me a lot. Where are you going Myungsoo ya! And plus, I want to have a "glow-y" helmet! (trolls) :P Btw i love Infinite, and Dongwoo is getting more and more handsome in every new MVs :)

uzz31

Kucing Ketakutan

Salam. Annyeong! That day, ade la sorang mamat yang aku sayang ni, tetiba buat surprise appearance kat rumah, memang culture shocked la aku kan hehe. Thanks for the sweet surprise hee.. Dan untuk meluangkan masa bersama, kami, bersama-sama si Oyen kucing aku, meredah hutan belantara yang paling mencabar dalam semesta, Sungai Kanching. Err k. Tujuannya adalah nak bagi pendedahan kepada si Oyen ni erti dunia sebenar. Dah macam alien dah perangai dia ni aku tengok. =="

Eyebags ftw!

Kesian gila tengok keadaan Oyen yang ketakutan bila tengok sekeliling yang teramat asing bagi dia. kalau boleh nak menyorok dalam baju je, tapi peluk kakak dia ni jela yang dia termampu untuk stabilkan emosi dia tu. 

Tak cukup kakak, abang pun boleh. Ehehe.. Atototo manjew nyeww~
  

Sibaik kakak kau ni tak kejam campak masuk dalam sungai, mau terkincit jugak kalau aku buat centu kan, HAHHHAHAHAHA!! *gelak setan*

Muka Oyen risau tak habis2. Kaki still menggeletar sebab trauma di tempat baru. Kau jangan cerita kat kakak kalau kau sebenarnya ada jumpa han.. Err.. Kbai

Jadi retiss la jap si Oyen ni, menjadi tumpuan ramai, kalah tuan dia haha


Muka minta simpati. Hehehe.. Peluk tu penting, baru rasa selamatt..


Tak boleh lagi manja la kan kau ni Oyen oi, suruh jalan sendiri takut, nak kena dukung macam baby, sibaik comel.

Both Oyens are mine!! Err k ayat mintak jelingan. =="

Had a really great day, and I love my Oyens. Heee :D

Now listening: Extreme- More Than Words

uzz31

Sunday, April 29, 2012

Sounds Like Bookfair To Me


Salam. Annyeong! Yesterday, me, together with Shahida and Intan, went PWTC for bookfair. But first thing first, makan dulu :)


Cheezy cheese ftw!


Muka khusyuk nak makan yg comel!





My bff semua comel2 cantik2. If ada Wanny lagi la bertambah2, tak tipu ^^ Next time tau!




Aku memang suka pun berserabai =="




Di pameran. Haha dapat 2 buku. Title? Ade lah. Bwekk 


Balik! Agak bengang bila terpaksa melepaskan 2 trip komuter. Penuh dengan berSHIT.

Hopefully next time dapat berjumpa SEMUA gojes bff, spend time bersama. Rindu, seriously :'(

Now listening: Simple Plan ft. Sean Paul- Summer Paradise

uzz31

Blue Lagoon Memoirs

Salam. Annyeong! Spent my Sunday with the precious one at the beach. All sweet memories kept tight in my heart. 




Arnab!


Enjoying beautiful scenery with him.


 
Titians forever. Heee.. 

Now listening: Duffy- Warwick Avenue

uzz31
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...