Saturday, July 30, 2011

Kelebihan Solat Terawikh

1. Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama
Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.

2. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kedua
Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.

3. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketiga
Para malaikat di bawah ‘Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.

4. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempat
Orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

5. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelima
Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.

6. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenam
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu.

7. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuh
Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.

8. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapan
Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.

9. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.

10. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesepuluh
Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.

11. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesebelas
Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.

12. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduabelas
Ia akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.

13. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigabelas
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.

14. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempatbelas
Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Tarawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.

15. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelimabelas
Semua malaikat yang memikul ‘Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.

16. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenambelas
Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.

17. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuhbelas
Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.

18. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapanbelas
Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).

19. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilanbelas
Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.

20. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh
Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.

21. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh satu
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya.

22. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh dua
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.

23. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tiga
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.

24. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh empat
Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

25. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lima
Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.

26. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh enam
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

27. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tujuh
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.

28. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lapan
Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.

29. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh sembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.

30. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigapuluh
Allah S.W.T akan memberi penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar.

DSC090622

Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday 110727 #3 -Sleepy~~


DSC090622

Western Spaghetti By PES


Sangat kreatif!!! :D

DSC090622

Wordless Wednesday 110727 #2 -Tenung La Sementara Belum Puasa

Yummm~!

DSC090622

Wordless Wednesday 110727 #1 -Milkshake


DSC090622

Monday, July 25, 2011

Scent of a Woman, Lee Dong Wook, You Killing Me.. Again! xD


New SBS drama, Scent of a Woman, with cast line-up: Kim Seon-ah (My Lovely Samsoon), Lee Dong-wook (My Girl), Eom Gi-joon, Seo Hyo-rim, Nam Koong-won, Sin Ji-soo.

The story is about a woman, Lee Yeon Jae, is given the grim prognosis that she only has a short time left to live. She decides to quit her job at a travel agency and live her life to the fullest.

At first when I saw this poster, I was like; "OMG who's that actor, wae so handsomeee?? And later I read the cast, and another OMG!! He is Lee Dong Wook!! Aigoo you already grown and being such a handsome guy, I'm proud of you! Bhahaha~ (Well, my second love, after Rain :P)

Gotta watch this drama! ^^

DSC090622

Sunday, July 24, 2011

What The Heck Am I Thinking Right Now?!


Exactly. Peace is all I need right now. So many steels to be carried in one tiny hand, it's just too much for me. The unrelated feelings that breezing through my brain, doesn't really helping.


Sometimes, I miss our moments, sometimes I don't. Sometimes I laughed at our dorky moments, and sometimes I cried at our stupid arguments. I hate you, but I cant stop from remembering you, and missing you. I just cant.


I wish I could make a right decision, for our better future, more convincing relationship, based on 100% trust that will never ever being scratched. I wish I could, but I think I cant.


Oh well, I should stop thinking right now. I was stuck. I always stuck. Stuck in my own world.

I miss you.

Okay, bye! T.T

DSC090622

Friday, July 22, 2011

Ewwwwwwwwwwwwwwwwwww!

Hahh! Dah lama dah aku dok aim je kumpulan2 perasan Korea kat Malaysia ni, Max-24/7 la, Gula-gula la, VIP (ehh? fandom Bigbang ke? LOL) P.O.P dan sebagainya lah, species2 tak ada identiti nih. Aku diam je selama ni sebab aku masih boleh sabar, masih belum menyirap (dan time tu aku sibuk dengan comeback BEAST, first full album Fiction and Fact dorang tu, sebabnya adalah, aku ni B2UTY, haha weee)

Dan sejujurnya, aku memang tak suka mengutuk @ bashing orang. Tapi kali ni I've reached my boiling point. Sorry.

Setelah aku nampak satu video ni, lelaki-lelaki Melayu yang nyanyi lagu DBSK (which is my first love and ultimate KPOP group ever) aku jadi: O.o HAH???!!! Kau nyanyi apa ni? Bahasa Uganda ke? Asal nak nyanyi Korean language kalau terabur? Kenapa?????? Why?????? Kalau nak sangat nyanyi Korea pun kan, pergi lah belajar bahasa Korea kat Korean Plaza sana, kenapa??? Tak cukup bajet? Semua duit dah habis ke hair saloon?? Hhahahahahaha sumpah buruk la aku cakap kau, serious. Kang Hodong punya hairstyle lagi daebak, HAHAAHHAHA Trololololol!


Ada banyak lagi video makhluk2 sama species macam ni, tapi aku malas dah nak search, better aku layan MBLAQ Mona Lisa, lagi bez. Mir~~~~~ xD

To all the perasans, sorry to say, but HONESTLY I HATE YOU.

DSC090622

Thursday, July 21, 2011

The Malaysian Weather and Muslim Women

Assalamualaikum!
Ehemm, harini nak promote video Aiman Azlan la, bole? xD
Serious aku nak suami yang macam ni, Muka ala-ala Korea? Itu stok cuci mata sahaja, weeee

Teeheee *senyum kerang*

Okay, back to the video O.o

Memang lah dunia makin panas, salah manusia jugak lah kan, macam2 dibuat kat bumi ni, sekarang nahh, amik ko, semua tanggung. Dan yang penting sekali mesej video ni adalah walau apa pun terjadi, arahan Yang Berkuasa tu jangan la lupa (aku pun bukannya perfect sangat, sigh, sekadar mengingatkan..)


DSC090622

Spontaneous Thursday 110721 #1

Can’t go to sleep because you are excited about something for tomorrow. –Total agree!


DSC090622

Wednesday, July 20, 2011

Wordless Wednesday 110720 #3


DSC090622

Wordless Wednesday 110720 #2


DSC090622

Wordless Wednesday 110720 #1


Trolling.

DSC090622

Tuesday, July 19, 2011

Virtual Store In a South Korean Subway


What should the network of Korean supermarkets to lure her in Korean as workaholics? Of course, arrange your windows right on the subway. And so the company did not have any problems with the sanitary standards, to make windows totally virtual. As a result, people place orders directly on the subway, waiting for the arrival of trains, and goods delivered to them home by courier.


Korean workaholism, a recognized national disease affects more and more - people just do not have time to buy. Arranging windows on the right path of ordinary working man of the house next to the office, supermarket chain Tesco has found a graceful way out.


Now, in order to buy provisions, requires only the presence of a smartphone and a bare minimum of time. The order is formed by photographing the QR-code, and the payment is debited from the account of a mobile phone. Selected products brings the evening a courier at your convenience for the buyer


The idea of ​​virtual underground shops developed a Korean advertising agency Cheil Worldwide and for this they have already received the Media Grand Prix at the festival "Cannes Lions 2011"


Cool!!

DSC090622

Makhluk2 Yang Dijumpai Selepas Tsunami

Tsunami adalah kejadian yang ditentukan Allah yang tidak boleh dielak mahupun ditunda oleh sesiapa. Ia diketahui membawa kepada kegurian/kehilangan dari segi nyawa dan harta di kawasan yang terjejas, dan memberi kesan negatif di jangkamasa yang panjang juga, seperti loji nuklear yang telah bocor di Jepun baru-baru ni.

Setelah dijalankan sesi pembersihan, ditemui makhluk-makhluk laut dalam (deep sea) yang pelbagai bentuk dan rupa. Menyeramkan pun ada, errr..


Err.. boleh nightmare kalau time berenang2 tetiba terjumpa beliaw ni =="




Labah-labah laut ><

ikan ni kalau memasak mesti sedap kan, macam senior dia, lallallala~

Erkk.. Hey there~

Hmm tengah bayangkan cemana makhluk ni berenang O.o

Aigoo gigi dia ada 2 lapis owhh! Boleh buat back up time bergaduh!



Taktau la tergolong dalam species apakah makhluk ni

Haa yang ni aku taw, adik beradik tiri lobster.. Kan? Kan?? xD


DSC090622

Monday, July 18, 2011

Contest:I ♥ Blogging!


Assalamualaikum! Pagi-pagi dah start blogwalking, terjumpa lah satu contest ni; I ♥ Blogging. Kira kena tulis la kan sebab- sebab kenapa kita suka ber-blogging ni. Okay ini adalah sebab-sebabnya wujud livin a life as robowt ni (blog aku la tuh xD):

  • Mula-mula buat blog masa tahun 2009 dulu sebab saja suka-suki (boleh?)
  • Untuk merapatkan silaturrahim sesama blogger yang dikenali sejak azali, mahupun yang baru berkenalan semenjak seminit lepas. Oke la tu, ramai kawan, daripada ramai musuh, yeayy
  • Sebagai medium untuk aku menyampaikan info-info terkini berkaitan Malaysia dan Korea :P
  • Boleh usyar gambar2 mamat2 handsome dan awek2 comel kat blogspot ni (err kalau takde Blogspot account pun boleh usyar kot sebenarnya kan, oke saja mengada)
  • Dengan adanya blog ni, boleh la aku mengumpat kaw2 punya, secara sarcastically mahupun secara direct. Kalau kat Facebook nanti banyak dapat notification, rimas, tapi kalau blog ni kita boleh check comment bila2 hati kita tenang, so takde la panas jee, betul tak? xD
  • I ♥ blogging sebab blogging ni ossem weyhh~!! (awesome weh~!! :P)

Okay itu lah antara sebab-sebabnya. Nak diikutkan, banyak lagi sebab ni, tapi disebabkan hari masih muda, otak masih mamai, so tak dapat lah fikir sebab-sebab yang lain tu xD. Wish me luck~! ^^

OK bai~~! :D

DSC090622
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...