Friday, July 8, 2011

Kanak-Kanak Riang Punya Zaman

Assalamualaikum! Harini tetiba aku teringat la zaman kecik2 dulu, bersenang-lenang, bersuka-ria dengan kawan-kawan sekolah. Beznye la kan jadi budak sekolah rendah, paling2 susah pun nak siapkan kerja sekolah maths xD Haizz rindu!

Gambar2 ni antara memori aku sepanjang aku menjadi kanak-kanak riang dulu la, dan aku masih tertanya-tanya kenapa guna term "kanak-kanak Ribena" tu ye? Ribena tu air anggur kan, sedap kot? Apa kena mengena? Haha

Gummy bears!! Paling suka benda ni, dah la bau wangi, comel pulak tu bear dia, colorful lagi!

Cyber pet. Mainan paling up la kot time aku darjah 4, masing2 ke kedai mamak berhampiran semata-mata nak bela natang tipu ni. Lambat bagi makan, mampus, lepastu reset la kasi hidup balik hahaa

Yeahh tak pernah missed kot Power Rangers dulu, siap dapat hafal la nama character yang ada (tapi kalau tanya sekarang memang tak laa nak ingat)

Lady bird. Aku memang obses la dengan natang comel ni, kalau jumpa je memang aku biar je merayap2 atas tangan, kaki, sampai kencing2 la natang ni kat aku sebab aku tak kasi pergi toilet, tak kisah pun, xbusuk wee

Subang tipu. Ahaha sticker main lekat2 kat telinga bhahaha macam2 corak ada woo aku kumpul dulu~

Walkman FM (and cassette player kengkadang) Ahahhaha sekarang ado?

Sumpah siapa takada benda ni memang jenis outdated, tak ikut trend semasa. Ahahaha. Masih kompius kenapa orang panggil ni rantai tattoo, rupa ada macam tattoo ke? Hmmm

set mainan comel2 untuk memasak, jadi doktor, dan macam-macam lagi. Bagus2, kecik2 berangan la jadi doktor, dah tua ni paling mampu pun duduk makmal je, haha

Rollerblade. Aku tak pandai nak balance yang jenis roda sebaris tu, yang jenis macam ni aku suka, yeayyy

Hugo. Sekarang taknak buat lagi ke gameshow ni? Bez kot.

Galaxie, magazine terbaek time dulu ahah, sekarang aku xlayan sangat dah majalah, internet sudaa

Furby. Sumpah dulu aku suka sangat kumpul natang ni, macam2 species ada.

Masih ingatkah beg jenis ni? Bertali satu, then pakai silang2? Aku ada satu, pakai time pergi kelas tambahan.

Main buih. Syiokkk!

Lego pun bez jugak, suka buat bentuk rumah, tu jela pun skill yang aku ada.

Natang spring2 ni pun bez lah, aku ada sekali je, pastu sekejap dah rosak, ganas sangat, mak pun dah taknak beli baru T.T

Paper doll. Bhahahahaha bez je main tukar2 "baju" patung ni, main sangkut jee ahah

Pensel yang jenis seketul2 then sambung2. Comel kot macam2 design ada, tapi sekali pakai je lah, habis carbon suma kene la beli pensel lain~

Button. Pasang kat beg silang tadi :P

Yeahhh suka gilaaa

Cincin yang boleh bertukar warna ikut mood. Style!

Okay, yang ni tipu.

Zaman korang pulak ada ape?

DSC090622

9 comments:

Pendamba Mawar said...

zaman pendamba.. kereta dash yonkuro,RC,digimon,gitar,pastu yang lain tak tahu sebab lebih mint bola sepak...haha

robowtasmara said...

yeayy Digimon! Lupa pulak nak list dlm ni, ehehe bez2^^

C i k P i p i T e m b a m said...

hahaha . gelang2 tattoo tu yg plg byk ikutan . huhuhu . bermula drpd artis kot rasenyee

robowtasmara said...

tu la, pakai ketat2 kat leher macam nak tercekik tengok, tapi time tu bole pulak nmpak cam cantik, wakakaka xDD

muhamadsufian89 said...

paling takleh blah bile ingat balik penah beli subang lekat tu. malu rase. haha

robowtasmara said...

ahaha beli jugak subang tu? adess xDDD

Nur Syazana Mohammed Sani said...

hugo da xdew kew erk ? dulu selalu tengok ,. best gile ^^

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana =)

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/jadi-popular-hanye-dengan-1-click.html

syarifahsidrus said...

rindu dulu2 kan. sekarang mana ada dah benda2 ni

robowtasmara said...

hehehe memorii~ rindu owh~~ :')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...