Tuesday, February 14, 2012

Homemade Hijab

Salam. Annyeong! Haa, jangan main-main, future named fashion designer is here! Okay, jangan nak perasan sangat la Robowt oi, bukannya kau yang jahit pun, tapi mak kesayangan kau. ==" Idea nak buat tudung sendiri ni tercetus lepas aku pusing2 dua-tiga round satu pasar malam Jalan TAR, semata-mata nak mencari tudung bawal yang takada manik2, mahupun sulaman. Namun, hampa belaka, huh! Tapi dalam kehampaan tu, sempat jugak aku beli tudung bawal sulam, humangaihh cantik betul! :D

Dengan muka yang bangga, aku mencari kain meter di kedai kain pakaian. Dan warna ungu ni salah satu daripada kain yang aku beli.

Dah siap setting semua, potong kasi sama angle, mak aku tolong jahit bahagian tepi tudung, untuk kekemasan~


Taraa!! Dah siap jahit, iron, susun lah bersama koleksi hijab yang lain! :D

And, this is me, wearing my own homemade hijab! Teehee!
I love it when simple, yet beautiful ♥

Now listening: Lee Hyun: Because of You

uzz31

10 comments:

Miss Kagimoto said...

nak try buat jugaklah tudung bawal homemade ^__^ cantikk

robowtasmara said...

try la, senang, macam2 jenis kain n kaler kita boleh pilih sendiri~~ :)

pyca po said...

Boleh lah jual n.n

miss-nabil said...

oh my god..... terima kasih bagi idea. haha ;D

shahidayaacob said...

haha...rajin sungguh...bagus2!!

Nurana said...

woahh,eh tu kain jenis ape ye? to be specific ade tak nama kain tu? hehe. thank k :)

robowtasmara said...

@pyca po: tak berani lahh jual, nnt org komplen tak cantik plak xD

robowtasmara said...

Missnabil: sama-sama! rajin2 try la, hee

robowtasmara said...

Shahidayaacob: hehehe, memberontak sebab kedai tudung takmau jual tudung simple cmni hhe

robowtasmara said...

Nurana: alaa tak perasan la pulak name kain ni, main pilih yang mne lembut n bez aje.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...