Wednesday, January 18, 2012

Tumblr, Youtube, Facebook Bakal Tutup Kedai??

Salam. Annyeong! Tengah syok2 melayan fanpage Infinite, tetiba admin dia kasi satu statement ni:

Websites like Tumblr, Youtube, Facebook, Myspace, Twitter, Reddit, Google, Wikipedia, etc. will most likely be down for 12 hours tomorrow. Showing the protests against SOPA or "Stop Online Piracy Act" or for short 'The Doomsday of the Internet'.

Apparently, Wikipedia sudahpun start sesi "blackout" dorang sekarang. Try la bukak Wikipedia sekarang tengok apa ada? Gelap je kan? Haa, masakk la bebudak yang tak siap lagi assignment :P


Aku tak kisah pun kalau Facebook nak down whatsoever, tapi macam mana nasib Tumblr dengan Youtube??? Aku cam tak boleh nak terima hakikat je kalau 2 site ni ditutup!! Mana nak cari sub-k-videos, fancams, fanfics lagi??? Adoiiii =="

Hopefully benda ni tak lah berpanjangan, dan janganlah sampai ada site yang ditutup buat selama2nya. Aihh

Untuk sesiapa yang nak tau info lagi bez pasal isu SOPA ni, nah sini link ke article yang share info yang lagi detail pasal hal ni.

Now listening: Hot Issue (Beast version)

uzz31

1 comment:

thealienoidz said...

biar betul?!! arghh! bencinya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...